Překrásný raw dort s borůvkovým a vanilkovo – citronovým krémem, mezi nimiž je ještě vrstva borůvek a jahod naskládaná a vespod makový korpus. Naprosto luxusní dort. Vím to, protože kousek se dostal i na mě (jupí) a musím říct, že tak dobrý dort se mi snad ještě nepovedl ;-).
Korpus:
– 30 čerstvých datlí
– 13 lžic čerstvě pomletého máku
– 3 lžíce sušeného kokosu
…v robotu nebo rukou smícháme na krásně vláčné těsto, které natlačíme do dortové formy. Hotovo.
Vanilkovo-citronový krém:
– 1 a 3/4 hrnku namočených kešu
– šťáva ze dvou větších citrónů
– 2,5 lžíce agávového sirupu
– 2 lžičky bourbon vanilky v prášku
– trochu vody (tak 5-6 lžic, aby vznikla krémová konzistence)
– 5 lžic tekutého kokosového oleje
…umixujeme dohromady na jemný krém (podle potřeby přidáváme vodu) a nalejeme na makový korpus. Dáme na půl hodiny do lednice.
Na vanilkový krém poklademe borůvky a jahody po celém povrchu a dáme zpět do lednice.
Borůvkový krém:
– 1 a 3/4 hrnku namočených kešu
– 1,5 hrnku lesních borůvek
– šťáva ze dvou citrónů
– 2 lžíce agávového sirupu
– trochu vody
– 5 lžic kokosového oleje (v tekutém stavu)
…umixujeme dohromady na jemný krém a nalejeme na vrstvu ovoce. Poté dáme dort na pár hodin do mrazáku.
Nakonec (až dort trochu povolí) nahoru poskládáme mandalu z mandlí, máty peprné, jahod, kešu oříšků a květů bezinky.
A takhle vypadal zboku :
Není to nádhera?! 😉
Komentáře
95RG4BCS8C6Сергей Залупкин http://www.yandex.ru
Ahoj, můžu se zeptat do jak velké je to dortové formy?
Ahoj Evo, průměr formy 24cm.