raw borůvkový dort s vanilkovo – citrónovým krémem


 

Překrásný raw dort s borůvkovým a vanilkovo – citronovým krémem, mezi nimiž je ještě vrstva borůvek a jahod naskládaná a vespod makový korpus. Naprosto luxusní dort. Vím to, protože kousek se dostal i na mě (jupí) a musím říct, že tak dobrý dort se mi snad ještě nepovedl ;-).

 

Korpus:
– 30 čerstvých datlí
– 13 lžic čerstvě pomletého máku
– 3 lžíce sušeného kokosu
…v robotu nebo rukou smícháme na krásně vláčné těsto, které natlačíme do dortové formy. Hotovo.

 

Vanilkovo-citronový krém:
– 1 a 3/4 hrnku namočených kešu
– šťáva ze dvou větších citrónů
– 2,5 lžíce agávového sirupu
– 2 lžičky bourbon vanilky v prášku
– trochu vody (tak 5-6 lžic, aby vznikla krémová konzistence)
– 5 lžic tekutého kokosového oleje
…umixujeme dohromady na jemný krém (podle potřeby přidáváme vodu) a nalejeme na makový korpus. Dáme na půl hodiny do lednice.

 

Na vanilkový krém poklademe borůvky a jahody po celém povrchu a dáme zpět do lednice.

 

Borůvkový krém:
– 1 a 3/4 hrnku namočených kešu
– 1,5 hrnku lesních borůvek
– šťáva ze dvou citrónů
– 2 lžíce agávového sirupu
– trochu vody
– 5 lžic kokosového oleje (v tekutém stavu)
…umixujeme dohromady na jemný krém a nalejeme na vrstvu ovoce. Poté dáme dort na pár hodin do mrazáku.

 

Nakonec (až dort trochu povolí) nahoru poskládáme mandalu z mandlí, máty peprné, jahod, kešu oříšků a květů bezinky.

 

A takhle vypadal zboku :

 

 

Není to nádhera?! 😉

 

 

 

Komentáře

  • Eva 31.08.2016 20:49

    Ahoj, můžu se zeptat do jak velké je to dortové formy?

    • Moní 01.09.2016 09:08

      Ahoj Evo, průměr formy 24cm.

Přidat komentář

* Nezapomeňte na povinné pole.