pro našeho pulečka k jeho 3. narozeninám. Čokoládovo-„tvarohový“, živý, bez cukru, bez lepku, bez mléka, slaďoučký a plný jahůdek, borůvek, čokolády a lásky 😉 Vše nejlepší střapečku!
A jak na něj?
Korpus:
– hrnek a půl čerstvých datlí
– hrnek čerstvě pomletého máku
– hrnek sušeného kokosu
Zpracujeme v robotu (nebo mixéru nebo ručně) na lepivé těsto a natlačíme do kulaté odepínací dortové formy. Hotovo.
Krém – dvě vrstvy – světlá a tmavá:
– dva hrnky namočených kešu
– půl hrnku agáve sirupu
– 3/4 hrnku kokosového oleje (v tekutém stavu)
– šťáva ze tří citrónů
– vanilka (tak lžičku nebo 1 lusk)
– 2-3 lžíce nepraženého kakaa
– 1 lžička skořice
Všechny ingredience kromě kakaa a skořice umixujeme na hladký krém, polovinu nalijeme a rozetřeme na korpus, na který jsme ještě předtím pokladli na polovinu rozkrojené jahody. Dáme na půl hodiny ztuhnout do ledničky. Do druhé poloviny krému přimixujeme kakao a skořici a nalejeme na ztuhlou světlou vrstvu krému.
Nakonec ozdobíme jahůdkama a borůvkama a dáme na pár hodin do mrazáku, poté na pár hodin do lednice.
Zdravá sladkost, nádherná, úžasně nás dnes vyživila 😉
Komentáře