pohankové sušenčičky pro kluky i pro holčičky

S kokosem, kakaem a rozinkama, voňavé po skořici a vanilce. Výborné na cesty, výlety a dobrodružné výpravy! Příprava je jednoduchá a třeba my, co si topíme v kamnech, na ně nepotřebujeme ani sušičku – sušili jsme v teple na poličkách u stropu.

A co na ně potřebujem?

~ světlou pohanku (500 gramů)

~ sušené datle (200 – 250 gramů)

~ strouhaný kokos (1 hrnek)

rozinky

skořici

vanilku

~ nepražené kakao

 

Postup:

Pohanku si předem naklíčíme. Já ji klíčím tak, že ji zaliju vlažnou vodou, přikryju pokličkou a dám přes noc do lednice. Ráno vodu sleju (teda spíše sliz, který pohanka vytvoří) a zaleju novou čistou vodou a zase do lednice – do večera by měla být naklíčená.

Datle si předem (aspoň na 6 -8 hodin) namočíme. Pak slejeme vodu a rozmixujeme je tyčovým mixérem na datlovou pastu.

Ve větší míse smícháme naklíčenou pohanku a datlovou pastu.

Pak vmícháme kokos, rozinky (tak dvě hrsti), tři špetky skořice, dvě špetky vanilky a jednu dvě polévkové lžíce kakaa, podle toho, jak chceme mít sušenky hnědé a kakaové.

Čajovou lžičkou nebo rukou tvarujeme malé placičky na plech (na pečící papír) a sušíme přes noc a den pěkně v teplíčku. Kdo má sušičku, může dát do sušičky.

A zdravé mlsání je hotové!

 

TIP: lze si s tím různě hrát – jednou dávám víc kakaa, ať jsou sušenky „čokoládové“, jindy víc kokosu, někdy přidám jednu dvě lžíce kokosového oleje, někdy místo rozinek předem namočené a na malé kousky pokrájené sušené švestičky… 😉

 

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole.