Dvě krásné bytosti od nás ze vsi měli svatbu. Tak to chtělo uchystat něco dobrého. 😉 Vzala jsem nějaké bobule, sladké plody, mák, kakao, oříšky, květy… trošku čarovala a vznikl tento nádherný pětivrstvý borůvkovo~banánovo~čokolád
A tu je recept:
1.vrstva: makový „marcipán“
30 čerstvých datlí a 10 vrchovatých lžic čerstvě pomletého máku zpracujte na krásně vláčné těsto a natlačte do odepínací formy na dort.
2.vrstva: čokoládový krém
kešu přes noc namočené 1,5 hrnku
kokosový olej v tekutém stavu 3-4 lžíce
agávový sirup 2 lžíce
citronová šťáva z 1 citrónu
nepražené kakao 3lžíce
…..všechno spolu umixujte, natřete na korpus a dejte na půl hodiny do lednice
3.vrstva: banánový krém
kešu přes noc namočené 1 hrnek
kokosový olej v tekutém stavu 3 lžíce
agávový sirup 1 lžíce
citronová šťáva ze 2 citrónů
banány 4
vanilkový extrakt (nebo vanilka v prášku) 13 kapek (nebo 1 lžička)
…..všechno spolu umixujte, natřete na čokovrstvu, po okrajích posypte borůvkama a dejte na půl hodiny do lednice
4.vrstva: borůvkový krém
kešu přes noc namočené 1,5 hrnku
kokosový olej v tekutém stavu 4 lžíce
agávový sirup 1 lžíce
citronová šťáva ze 2 citrónů
borůvky 2 hrnky
banán 1
…..všechno spolu umixujte, natřete na banánovou vrstvu a dejte na půl hodiny do lednice
5.vrstva: borůvkovo-datlová poleva
čerstvé datle 13 ks
borůvky 1 hrnek
ostružiny 1 hrst
citronová šťáva z 1 citrónu
…..všechno spolu umixujte, natřete na borůvkovou vrstvu, nahoru vyskládejte nádhernou mandalu 😉 z ostružin, kvítků měsíčku a brutnáku a dejte na pár hodin do mrazáku.
A je to 😉 Před podáváním vyndejte dort z mrazáku a nechte asi 2-3 hodiny „povolit“ v ledničce.
A hlášky svatebních hostů směrem k dortu? 😉 …ježiš ten je boží! Luxusní. Mmmmm mňam. Ten teda JE. Tyjo, to je dobrota. Potřebuju workshop výroby takových dortů! (beru si k srdci) :-)))
Komentáře