Kamarádka mě oslovila, že by ráda dort pro svoji malou vílu k sedmým narozeninám. Tak vznikla tato harmonie barev, chutí a vůní, malinovo – borůvkový raw dort. Trochu mi bylo líto, když jsem ho dokončila, že jde k nim a nezůstane u nás ;-), protože už při tvoření a ochutnávání to byla taaková dobrota! A tady je recept:
Korpus:
– 30 čerstvých datlí
– 13 lžic čerstvě pomletého máku
…v robotu nebo rukou smícháme na krásně vláčné těsto, které natlačíme do dortové formy. Hotovo.
Borůvkový krém:
– 1 hrnek namočených kešu
– 1 hrnek (300ml) borůvek
– 3 lžíce tekutého kokosového oleje
– šťáva ze dvou citrónů
– 2 lžíce agávového sirupu
– trochu vody
…umixujeme dohromady na jemný krém a nalejeme na makový korpus. Dáme na půl hodiny do lednice.
Malinový krém:
– 1 hrnek namočených kešu
– 1 hrnek malin
– 3 lžíce kokosového oleje (v tekutém stavu)
– šťáva ze dvou citrónů
– 2 lžíce agávového sirupu
– trochu vody
…umixujeme dohromady na jemný krém a nalejeme na borůvkový krém.
Nakonec nahoru poskládáme mandalu z borůvek a malin a dort pro jemnou a citlivou duši je hotový. Voňavý a krásný. Mňam 😉
.
Komentáře